Na 17 miskramen in 9 maanden tijd 4 dochters krijgen...

Na 17 miskramen in 9 maanden tijd 4 dochters krijgen...

Als zeventienjarige vocht de Britse Lytina Kaur uit Nottingham tegen een vorm van leukemie, die ze gelukkig overwon. Artsen vertelden haar echter dat ze nagenoeg geen kans had om ooit zelf kinderen te dragen. Wonder boven wonder werd ze toch moeder van vier kinderen, en dat in slechts negen maanden tijd!

In de jaren die volgden nadat ze leukemie had overwonnen, kreeg Lytina 17 miskramen te verwerken. Maar haar wens voor een eigen gezin bleef en gelukkig was daar, in september 2015, haar eerste dochter Kiran. Haar tweeling Kajal en Kavita werd twee maanden later geboren, dankzij een draagmoeder uit India. In juni 2016 beviel Lytina van haar jongste dochter: Kiyara.

Miskramen

In 2007, vlak na haar bruiloft, besloten Lytina en haar man om de voorbehoedsmiddelen achterwege te laten. In 2010 kreeg Lytina haar eerste miskraam. Het was een tweeling en ze droeg ze al een tijdje. Ondanks dat elke miskraam een heftige klap voor haar was, was deze eerste keer het ergst.

Lees ook: Dit zeg je wel en niet tegen iemand die een miskraam heeft gehad 

Toen zwanger worden op natuurlijke wijze niet bleek te lukken, besloten Lytina en haar man naar andere opties te kijken. Ze onderzochten de optie om gebruik te maken van de hulp van een draagmoeder uit India. Helaas bleken zes pogingen tot de terugplaatsing niet te werken: alle keren eindigden in een miskraam.

Niemand had het meer verwacht, maar vlak voordat Lytina een IVF-poging wilde ondergaan, bleek ze toch op de natuurlijke wijze zwanger geworden te zijn! In september 2015 werd haar oudste dochter geboren. Bovendien was er in India toch een moeder zwanger geworden van de laatste teruggeplaatste embryo’s van Lytina en haar man. In november 2015 werd haar tweeling geboren. In december vloog Lytina daarheen om de meisjes op te halen, en om de papieren in orde te maken.

Verrassingsbaby

We hoeven niemand uit te leggen hoe heftig de eerste periode met een baby is, laat staan dus de eerste periode met een baby, terwijl je ook nog je tweeling op moeten halen van de andere kant van de wereld. En alsof het nog niet genoeg babygeluk was, kwam Lytina er in India ook nog achter dat ze zwanger was van haar vierde dochter. Kiyara werd in juni 2016, na een zwangerschap van 28 weken, geboren.

En zo werd Lytina in negen maanden tijd moeder van vier meisjes! “Ik genoot gewoon van mijn leven en negen maanden later ben ik opeens in een gekkenhuis beland. Ik mis het wel om niet meer zomaar overal heen te kunnen, maar ik geniet intens van mijn gezin.” zegt ze.

Bron

Leave a comment on this article

comments (0)
Popular topics
Popular blogs

Search baby names

Boys names | Girl names | Baby names top 50

0 members are now online
    Sign up